• Stručna literatura / Poslovna edukacija
  • Knjige za djecu

Terra chulmiae - Darujmo bibliotekama

Terra Chulmiaeekološko-turistička i edukacijsko-informacijska udruga, je samostalna, neprofitna, nestranačka udruga više fizičkih osoba koje su zajednički uključene u udrugu s ciljem educiranja, promoviranja prirodnih i kulturnih vrijednosti, informiranja, te prekogranične i regionalne suradnje.

Veliko zadovoljstvo imamo što smo na njihovu inicijativu prihvatili sudjelovati u plemenitom projektu donacije knjiga osjetljivim skupinama našega društva, a to su naši učenici i studenti, naši mladi na kojima ostaje budućnost i sada se svi zajedno moramo boriti da im omogućimo kvalitetno obrazovanje i dostupnost literaturi koja bi pokrila razna područja njihova željenog budućeg djelovanja.

U svakodnevnom radu smo u kontaktu s našim studentima i učenicima te smo upoznati s činjenicom koliko im je teško doći do potrebne literature za pripreme ispita, pisanje seminarskih i diplomskih, odnosno maturskih radova. Često smo se odazivali i samostalno, u skladu s našim mogućnostima sudjelovali u raznim akcijama te donirali knjige studentima, bibliotekama srednjih ekonomskih škola i gimnazija diljem BiH, ali zahtjeva je mnogo, a mogućnosti su ograničene ukoliko djelujemo kao pojedinci. Kao zajednica možemo puno više!

Mladi entuzijasti iz udruge Terra chulmiae su došli na ideju da pokrenemo jedan projekt kojim ćemo donirati paket knjiga stručne ekonomske literature našim bibliotekama čiji članovi su i učenici i studenti, a uz financijsku podršku raznih firmi i institucija iz BiH.

Mi znamo za potrebe studenata za ekonomskom literaturom, ali isto tako svjesni smo potreba i za drugim žanrovima i ovom prilikom molimo i druge izdavače da nas kontaktiraju sa svojom ponudom jer zajednički možemo puno više.

Gospodarska situacija u Bosni i Hercegovini je općenito loša, kupovna moć slaba  te ne dopušta učenicima i studentima kupovinu stručne literature, koja im je prijeko potrebna za školovanje, a isto tako ova stručna literatura je vrlo malo zastupljena u bibliotekama i ne može zadovoljiti potrebe studenata, ali i učenika kojih je iz godine u godinu sve više. Biblioteke su također nemoćne po ovom pitanju jer ne dobivaju novac za popunjavanje knjižnog fonda, odnosno ovise o donacijama dobrih ljudi.

Zbog toga Vam, zajedno s udrugom Terra Chulmiae,  predstavljamo dobrotvorni projekt kojim bismo, nadamo se uz financijsku potporu firmi i institucija iz BiH, “darovali gradske biblioteke” paketom knjiga, koji će obogatiti njihov knjižni fond, pridonoseći svim članovima - korisnicima biblioteke, a posebno učenicima i studentima, obrazovanje uz najbolju stručnu literaturu. Činjenica je da se obnovom i dopunom knjižnih fondova biblioteka ulaže u znanje, a samim time i u budući razvoj i opstanak naših mladih, jer će se knjigama služiti generacije naših učenika i studenata.

Već više puta smo uspješno pokretali aktivnosti ovoga tipa na zadovoljstvo svih sudionika i želja nam je da nam i ovaj projekt zaživi jer se radi o kvalitetnijem obrazovanju naših mladih, budućih pokretača naše privrede, koji će svima nama biti potpora u budućnosti.

Stoga, apeliramo, uključite se u našu akciju i sudjelujte u životnom i profesionalnom razvoju učenika i studenata Bosne i Hercegovine i poklonimo im vrhunsku svjetsku literaturu za daljnje usavršavanje.

Iz priloga na dnu ove stranice možete preuzeti popis od 53 biblioteke i cilj nam je da svaka od ovih biblioteka dobije svoj paket knjiga stručne ekonomske literature - i jedan paket puno znači, a da ne govorimo o mogućnosti donacije i više paketa. Ideja Udruge je da donatori sami odaberu biblioteku (ili više njih) kojima bi željeli pokloniti paket (ili više njih) knjiga.

Također, u prilogu se nalazi i popis naslova (50 vrhunskih stručnih naslova), koji čine paket knjiga, čija je cijena, s uključenim PDV-om, 4223,00 KM. Naklada MATE je odlučila odreći se dijela svog prihoda i sudjelujemo u iznosu 35% popusta, te je cijena ovog vrijednog paketa knjiga, koji bi se donirao, 2744,95 KM, odnosno iznos bez PDV je  2346,11 KM.

Osim toga, troškove dostave i isporuke doniranog kompleta, na adrese biblioteka, snosi Naklada MATE.

Kao zahvalu za sudjelovanje u ovom našem projektu:

  • na svaku knjigu koju doniramo nalijepit ćemo markicu s logom kompanije koja se odazvala projektu gdje će biti vidljivo da je knjiga poklon određene kompanije i samim time se postaje partner projekta
  • Udruga Terra Chulmiae će uručit i zahvalnicu za sudjelovanje u projektu
  • članak o Vašoj donaciji će biti objavljen u više medija i na društvenim mrežama, a naravno i na našim web stranicama
  • Naklade MATE se obvezuje da će svim donatorima koji se odazovu ovoj akciji osigurati 30% popusta na kompletan asortiman njihovih knjiga te 20% na sve seminare i edukacije koji budu izvođeni u njihovoj organizaciji

Ovim putem Vas pozivamo da se odazovete ovom projektu jer zajedničkim ulaganjem u znanje možemo pomoći našim mladima u stvaranju bolje i svjetlije budućnosti!

Pridružite nam se na LinkedInu! Lajkajte nas na facebooku! Pratite nas na twitteru! Manager.ba ZSEM

Proizvod (Kom: ) je dodan u košaricu.