• Stručna literatura / Poslovna edukacija
  • Knjige za djecu

qLife časopis - zima 2019.

 

 

qLife - časopis za lidere današnjice

 

qLife je kvartalni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj koji se ostvaruje u suradnji portala Quantum21.net i partnera. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.

 

 

qLife

U časopisu se objavljuju mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnju zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.


U ovom broju pročitajte...


qLife - Klasici VI; Uvodnik by Marko Lučić

Početkom jeseni, u vrijeme dogovora o tome koje ćemo tekstove uvrstiti u zimski broj qLifea, nazvao me kolega s molbom da mu proslijedim nekoliko
članaka o etičkom liderstvu jer su ga organizatori jedne konferencije pozvali da sudionicima pojasni važnost etike i etičkog ponašanja u poslovnom
svijetu. Njegov zahtjev glasio je doslovce ovako: „Marko, zasigurno imaš neku stručnu studiju koja jasno pokazuje da se etičko poslovanje isplati, odnosno da pozitivno utječe na konačne poslovne rezultate?“ Znajući koliko ću ga razočarati odgovorio sam: „Prijatelju dragi, koliko je meni poznato takva studija  uopće ne postoji. Etika je u velikoj mjeri 'sivo područje' pa je vrlo teško – da ne kažem nemoguće - jednoobrazno utvrditi što točno znači te kako uopće
izgleda etičko ponašanje nekog lidera ili organizacije. (...)

 

Izgradnja i jačanje karaktera

J. L. Badaracco

U nekom trenutku života svi smo se suočili sa situacijama kada su se poslovne obveze i zahtjevi radnog mjesta neočekivano sukobili s našim najdubljim uvjerenjima. U takvim trenucima ne ulazimo u konflikt „ispravno vs. pogrešno“ nego u sukob „ispravno vs. ispravno“. Što god učinili prati nas osjećaj da smo pogrešno postupili.  
Str. 13.

Parabola o Sadhuu

B. McCoy  

Istinita priča o usponu na Himalaju i događajima koji su ga pratili vremenom je prerasla u školski primjer etičke dvojbe koja se izučava na MBA programima relevantnih poslovnih škola.
Str. 31.

Nelson Mandela

A. Hallengren

qLife

Tekst koji dočarava na koji način život jednog posebnog pojedinca dostiže ispunjenje i pretvara se u viziju nacije. Nadahnut mnogim utjecajima, Nelson Mandela je oblikovao specifičnu viziju čovječanstva kojom je obuhvatio sve ljude, bez obzira na rasu, vjeru, spol,  postavši istaknuti primjer ostatku svijeta. 
Str. 47.

Mahatma Gandhi

M. Yates

qLife

Biografska priča o vjerojatno najvećoj osobi dvadesetog stoljeća, a možda i cijelog tisućljeća, Mohandasu Karamchandu Gandhiju kojeg je pjesnik Rabindranath Tagore nazvao „mahatma“ („velika duša“).   
Str. 69.

Nasljeđe lidera
Razgovor s Maxom De Preeom

F. Hesselbein

qLife

Pročitajte intervju s legendarnim Maxom De Preeom, dugogodišnjim predsjednikom uprave kompanije Herman Miller, dobitnikom brojnih priznanja i nagrada za liderstvo u poslovnom i civilnom sektoru.   
Str. 91.

Kultura predanosti poslu

H. Kelleher

Predsjednik uprave Southwestern Airlinesa piše o stilu liderstva kojim je stvorio nevjerojatno uspješnu tvrtku i pobijedio moćne konkurente.   

Str. 103.

Razvoj novih lidera u „zajednicama prakse“  

M. Wheatley

Diljem svijeta primjetan je zabrinjavajući trend - strašan nedostatak kvalitetnih lidera i nadarenih profesionalaca. Ugledna autorica u tekstu pokušava odgovoriti na pitanje zašto je tome tako te ponuditi vlastita promišljanja o tome kako brzo i učinkovito razviti novu generaciju osviještenih pojedinaca koji
će nas povesti u bolje sutra.   
Str.113.

Kako se pretplatiti na qLife časopis

Časopis izlazi četiri puta godišnje i jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom, a svaki broj ima novu temu iz neke od oblasti poslovanja.
Godišnju pretplatu na časopis qLife je moguće naručiti klikom OVDJE ili direktnim kontaktom na mail naklada.mate@infoneum.com
 
Pridružite nam se na LinkedInu! Lajkajte nas na facebooku! Pratite nas na twitteru! Manager.ba ZSEM

Proizvod (Kom: ) je dodan u košaricu.